Jelentkezés konferenciákra

Gyakorlati képzés lehetőségei - 2015.09.23. 10.00-13.00, HUNGEXPO G Pavilon

A konferencia az agrárszakképzéssel kapcsolatos változásokat és a jelenlegi helyzetet mutatja be.

Jelentkezés a Gyakorlati képzés lehetőségei konferenciára >>>

A tanyafejlesztési program, legszebb konyhakert - 2015.09.23. 14.00-18.00, HUNGEXPO G Pavilon

A konferencián az immár 5. éve meghirdetett Tanyafejlesztési Programról, valamint annak aktualitásairól hallhatnak az érdeklődők a korábbi nyertes pályázók szemszögéből. Ezen kívül a Legszebb konyhakert mozgalom, a zártkerti fejlesztések és a baromfitenyésztésre alapozott önkormányzati program kerül a fókuszba.

Jelentkezés A tanyafejlesztési program, legszebb konyhakert konferenciára >>>

A halgazdálkodás aktuális kérdései - 2015.09.24. 10.00-17.00, HUNGEXPO G Pavilon

A „Horgászcélú halgazdálkodás természetes vizeinken" elnevezésű szekció előadásai a horgászati hasznosítás kiterjesztésének új lehetőségeit és kihívásait járják körbe. „A hazai édesvízi akvakultúra fejlesztési irányai a MAHOP tükrében" nevű szekció előadásai pedig bemutatják a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) fejlesztési prioritásait, valamint a hazai szakmai szervezetek és ágazati háttérintézmények által végzett fejlesztéseket.

Jelentkezés A halgazdálkodás aktuális kérdései konferenciára >>>

Élelmiszeripar előtt álló támogatási lehetőségek - 2015.09.25. 14.00-18.00, HUNGEXPO G Pavilon

A konferencia bemutatja Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiáját, ezen kívül tájékoztatást nyújt az élelmiszer-feldolgozó ágazat vállalkozásainak támogatási lehetőségeiről a Vidékfejlesztési Program és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Jelentkezés az Élelmiszeripar előtt álló támogatási lehetőségek konferenciára >>>

Helyi termék éve 2015, Élelmiszerek jelölése - 2015.09.25. 10.00-13.00, HUNGEXPO G Pavilon

A Földművelésügyi Minisztérium a helyi termékek értékesítésének növelése, valamint a fogyasztókkal történő megismertetése miatt 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánította. A konferencia célja, hogy a helyi termékek gyártóinak szakmai ismeretei bővüljenek, valamint további információkat kapjanak a programról.
2014 decemberétől új korszak kezdődött az élelmiszerek jelölésében. A konferencia keretében az új jelölési rendelet alkalmazásával kapcsolatos legfontosabb változások és újdonságok, illetve a hatósági tapasztalatok bemutatására kerül sor, különös tekintettel az allergének jelölésére.

Jelentkezés a Helyi termék éve 2015, Élelmiszerek jelölése konferenciára >>>

2015. évi Pálinka Országkostoló "Egy verseny és ami a pohárban van" - 2015.09.26. 10.30-13.30, HUNGEXPO G Pavilon

A pálinka ma már prémium terméknek számít, kiváló minőséggel, amelyben nagy szerepe van a Földművelésügyi Minisztérium 2014-ben indított Nemzeti Pálinkakiválóság Programjának is. Ennek része a Pálinka Országkóstoló, melynek segítségével számos program, fórum segítségével juthat el a minőségi pálinka híre a nagyközönséghez. A kezdeményezésről számos információt és érdekességet tudhatnak meg a konferencián.

Jelentkezés a 2015. évi Pálinka Országkostoló "Egy verseny és ami a pohárban van" konferenciára >>>

A szántóföldtől az egészségig szemléletmód képviselete a NAIK tudományos eszköztárával - 2015.09.23. 14.00-18.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

A gödöllői székhelyű Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 2014-es indulásával olyan integrált agrárkutató-hálózat jött létre, amely magas színvonalon képes a magyar agrárgazdaság versenyképességét növelni és fenntartható fejlődését segíteni. A konferencián jobban megismerhetik azt a szemléletmódot, amit az intézmény képvisel és bevezetik az érdeklődőket az agrárkutatás rejtelmeibe. Ennek során olyan érdekességekkel találkozhatnak, mint a legújabb alma-és szilvafajták, miért jó mangalicát fogyasztani, vagy beavatást nyerhetnek a fűszerpaprika rejtelmeibe.

Interaktív tájékoztatás a termőföldszerzésről és az osztatlan közös tulajdonú területek megszüntetéséről - 2015.09.23. 14.00-18.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

A „Kiemelt földhivatali feladatok (OKTM, földszerzés hatósági jóváhagyása) végrehajtása a kormányhivatali integráció tükrébenszeminárium során az érdeklődők tájékozódhatnak a földügyi szakterületet érintő legfontosabb 2015. évi eredményekről, az év során megszületett legfontosabb ágazatot érintő jogszabályokról, illetve a jövőbeni tervekről.
A Földforgalmi törvény alkalmazásának 2015. évi tapasztalataiszeminárium keretében bemutatják az új földforgalmi szabályozás hatályba lépése óta eltelt időszak jogalkalmazási tapasztalatait.
A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének eredményeielőadás arról szól, hogy a szükséges költségvetési támogatás rendelkezésre állása esetén 2016-2019. között minden évben egy-egy újabb ütem indul el ezen a területen. Így az osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt az eljárások átlagos egyéves időtartamát figyelembe véve 2020 első felében zárul le. A konferencia keretében bemutatásra kerülnek az addig végrehajtott feladatok, valamint a megosztás tapasztalatai.
Az elektronikus ügyintézés az ingatlan-nyilvántartásban"előadás többek között kitér az ingatlan-nyilvántartó rendszer jelenlegi elektronizáltsági fokára, a kialakulásának történetére, a további fejlesztési szükségletekre, a kormányzati egységes e-közigazgatáshoz való kapcsolódásra.
A „Tájékoztatás a földügyi szakterületet érintő időszerű kérdésekrőlelőadás a termőföldek mennyiségi védelmével, hasznosításával és használatával, továbbá a földhasználati nyilvántartással kapcsolatos jogszabályi változások ismertetéséről szól.

Jelentkezés az Interaktív tájékoztatás a termőföldszerzésről és az osztatlan közös tulajdonú területek megszüntetéséről konferenciára >>>

Eredetvédelmi konferencia - 2015.09.24. 10.00-13.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

A konferencia áttekintést ad a marketing, az agrárpolitika, a vidékfejlesztés iparjogvédelmi összefüggéseiről, a mezőgazdasági termékek, az élelmiszerek és a szeszes italok eredet megjelöléseinek uniós oltalma és a védjegyoltalom jelentőségéről.
A konferencia előadásai segítséget nyújtanak a védjegyek, földrajzi árujelzők, „útvesztőiben" való eligazodáshoz és az oltalomból eredő jogok megismeréséhez.
A konferenciához kapcsolódóan az érdeklődőknek – regisztráció alapján –, személyes konzultációra is lehetőség nyílik.

Nemzeti Értékek, Kiemelkedő Nemzeti értékek és Hungarikumok a Nemzeti Értékpiramis rendszerében - 2015. 09.24. 10.00-13.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

Az Országgyűlés 3 évvel ezelőtt fogadta el a hungarikumokról szóló törvényt azzal a céllal, hogy megfelelő jogi keretet adjon a magyarság egésze számára fontos értékek azonosításához, gyűjtéséhez és dokumentálásához. A konferencián az érdeklődők betekinthetnek a Hungarikum Bizottság és a szaktárca bizottságot segítő munkájába, tájékozódhatnak az elmúlt években elért eredményekről, a rövid és hosszú távú tervekről. A kistelepüléseken végzett értékfeltáró munkák mellett bemutatják az újonnan hungarikummá minősített nemzeti kincseket, valamint a határon túli értékeket is.

Jelentkezés a Nemzeti Értékek, Kiemelkedő Nemzeti értékek és Hungarikumok a Nemzeti Értékpiramis rendszerében konferenciára >>>

Hagyományok-Ízek-Régiók Gála - 2015.09.24. 14.00-18.00, HUNGEXPO B pavilon

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy használati jogának elnyerésére a Földművelésügyi Minisztérium pályázati rendszert működtet, amelyre a jelentkezés folyamatos. A HÍR védjegyes termelők, előállítók, csoportosulások képviselőinek közössége, a HÍR Védjegyesek Klubja Fórumán tájékoztatást adunk a Vidékfejlesztési Program minőségrendszerekhez kapcsolódó támogatási intézkedéseiről, a HÍR védjegyhasználók gyakorlati tapasztalatairól és a HÍR program továbbfejlesztési irányairól. Ezután a HÍR védjegyesek bemutatkozására kerül sor.

Jelentkezés a HÍR Gála konferenciára >>>

Ökológiai gazdálkodás - 2015.09.25. 09.00-13.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

Az eseményen az ökológiai gazdálkodással kapcsolatos aktualitások és kutatási eredmények ismertetésén túl  - a Vidékfejlesztési Program intézkedésein keresztül -, bemutatják az ökológiai gazdálkodás hazai fejlesztési lehetőségeit is. A konferencia nem csak az ökológiai gazdálkodásban jártas szakembereket, hanem más érdeklődőket is meg kíván szólítani, ezért az átállással kapcsolatos gyakorlati útmutatástól kezdve a környezetbarát termékek és a biotermelés közötti összefüggések feltárásán keresztül a szakfelsőoktatás helyzetének bemutatásáig hangzanak majd el előadások.

Pezsgő kiválóságok bemutatása, a sokszínű és fantasztikus magyar pezsgők - 2015.09.25. 09.00-13.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

A pezsgő fogyasztás és készítés az utóbbi 10 évben robbanásszerűen emelkedett Magyarországon. Egyre több izgalmas nedű készül hazánkban, új borvidékek és fajták jelennek meg, amelyek különlegessé és sokszínűvé teszik ezt a kategóriát. A meghívott szakértőkkel körbe járják a magyar pezsgő helyzetét a termelés és értékesítés szemszögéből is.

Jelentkezés a Pezsgő kiválóságok bemutatása, a sokszínű és fantasztikus magyar pezsgők konferenciára >>>

„Családi gazdaságok jelene, jövője Európában és Magyarországon"/ „The Present and the Future of Family Farming in Europe and Hungary" - 2015.09.25. 14.00-18.00, HUNGEXPO B pavilon

Napjainkban a világ élelmiszer termelésének megoszlásában a családi gazdaságok 45 %-kal vesznek részt. A Földművelésügyi Minisztérium célul tűzte ki a családi gazdaságok megerősítését, hogy tartós pillérei lehessenek a magyar élelmiszergazdaságnak, valamint az életképes és sokszínű magyar vidék fenntartásának.
A konferencia bemutatja a nemzetközi és kárpát-medencei tapasztalatokat a családi gazdaságok aktuális helyzetéről, továbbá keresi azokat az eszközöket és módszereket, itthon és külföldön, amelyek eredményesen segítik a családi gazdaságokat.

Jelentkezés a Családi gazdaságok konferenciára >>>

GMO-k Magyarországon és az Unióban – merre tovább? - 2015.09.26. 10.30-14.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

A résztvevők részletes áttekintést kapnak a génmódosított növényekre vonatkozó, jövőbeni uniós lépésekről, az ezzel kapcsolatos magyar GMO politikáról. Bemutatják a Kormány rövidesen megvalósuló lépéseit is, szó lesz például a GMO-k felhasználása nélkül előállított hús, tej, hal, tojás és méhészeti termékek GMO-mentes jelölését lehetővé tévő jogi szabályozásról, illetve a szója importfüggőségünk csökkentésének lehetséges irányairól.

Borfogyasztók: XXI. század kommunikációs csatornái  - avagy hogyan tudjuk sikeresen megszólítani a borfogyasztókat? - 2015.09.26. 10.30-14.00, HUNGEXPO B pavilon, osztott terem

Az előadás során olyan kérdésekre keresik a választ, hogy mivel és hogyan tudják megszólítani a fogyasztókat és sikeresen ösztönözni őket a bor vásárlásra. Létezik-e márka hűség, befolyásolható-e az ízlés? Hogyan adjuk el a bort és hogyan tudunk a lehető legnagyobb örömet szerezni a fogyasztónak? Ezen kívül számos más érdekesség is terítékre kerül.

Jelentkezés a Borfogyasztók: XXI. század kommunikációs csatornái  - avagy hogyan tudjuk sikeresen megszólítani a borfogyasztókat? konferenciára >>>

KAP Zöldítés és Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer - 2015.09.24. 09.30-13.00, HUNGEXPO 25-ös pavilon

"Zöldítés" szeminárium: 2015 tavaszán elindult a KAP-reform új eleme, az ún. „zöldítés". Mind a gazdálkodók, mind a közigazgatás és az Európai Bizottság is komoly kihívásként éli meg ezt a támogatási intézkedést, annak végrehajtását. A szemináriumon az első éves tapasztalatokról hallgathatnak meg előadást vitalehetőséggel.
"Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer" szeminárium: A klímaváltozás okán egyre gyakrabban előforduló elemi káresemények mezőgazdasági hatásainak csökkentése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium nagy hangsúlyt fektet a kockázat-megelőzésre és kockázatkezelésre a mezőgazdaságban. Az előadáson a megújított agrárkár-enyhítési rendszer mellett a termelők körében egyre népszerűbb mezőgazdasági biztosítási díjtámogatást is bemutatják.

Jelentkezés a KAP Zöldítés és Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer konferenciára >>>

A talaj az élelmiszerlánc-biztonság első láncszeme - 2015.09.24. 14.00-18.00, HUNGEXPO 25-ös pavilon

Az ENSZ 68. közgyűlése 2015-öt a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította. Az egészséges élelmiszer kiinduló pontja az egészséges, jó termőképességű termőtalaj. A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal több, különböző esemény megrendezésével csatlakozott a kezdeményezéshez.

2015. szeptember 24-én a Talajok Nemzetközi Éve eseménysorozat folytatásaként az OMÉK keretében a Minisztérium panelbeszélgetést szervez. A gyakorlati tápanyag-gazdálkodás és az integrált gazdálkodás témaköre kerül megvitatásra. Célunk, hogy az előadások, a hozzászólások és a feltett kérdések kapcsán elhangzó válaszok hozzájáruljanak ahhoz, hogy az érdeklődök tudása új, hasznosítható ismeretekkel bővüljön.

Jelentkezés a Talajok Éve konferenciára >>>

AKI: The EU Bioeconomy Strategy, How to develop the Hungarian Research and Innovation Agenda? /„A magyar agrárium kutatás-fejlesztésének európai uniós lehetőségei, fókuszban a H2020" - 2015.09.25. 09.00-13.00, HUNGEXPO 25-ös pavilon, szekció ülés 11.00-től: Kerámia teremben

Az izgalmas előadásokat, valamint szekciótémákat egyaránt kínáló kiemelt esemény céljai:
· bemutatni a hazai kutatás-fejlesztési potenciált a bio-alapú gazdaság tématerületein, kiemelve az egyedi regionális jellemzőket,
· megalapozni Magyarország bio-alapú gazdaság kutatás-fejlesztési stratégiáját, a lehetséges vízió és célok meghatározásával,
· tájékoztatást és gyakorlati útmutatást nyújtani a H2020 programban kínálkozó lehetőségekről a bio-alapú gazdaság szereplői és a kapcsolódó kutatóintézetek számára,
· elősegíteni új kapcsolatok, együttműködések és hálózatok kialakulását a bio-alapú gazdasággal kapcsolatos kutatás-fejlesztés keresleti és kínálati oldalán.

Conference objectives:
· To present the potential of Hungarian research and innovation in the area of bio-based economy, highlighting unique regional characteristics.
· To establish the vision and goals of a Hungarian bio-based research and innovation strategy.
· To provide information concerning the range of opportunities available under Horizon2020 for domestic stakeholders and related institutions in the Bioeconomy.
· To encourage network activity among public and private stakeholders in the Bioeconomy.

Jelentkezés az AKI: The EU Bioeconomy Strategy, How to develop the Hungarian Research and Innovation Agenda? /„A magyar agrárium kutatás-fejlesztésének európai uniós lehetőségei, fókuszban a H2020" konferenciára >>>

Kiváló Magyar Élelmiszer Díjátadó Gála - 2015.09.25. 14.00-18.00, HUNGEXPO 25-ös pavilon

A gálán ünnepélyes keretek között nyújtják át a 2014-ben és 2015-ben elnyert Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy viselési jogát a gyártók számára.  Az elismeréseket széles körű szakmai és kormányzati részvétel mellett adják át. Ezen kívül a KMÉ rendszer részleteinek és marketing lehetőségeinek ismertetését hallgathatják meg a résztvevők.

Jelentkezés a KMÉ Díjátadó Gálára >>>

Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban, Herman Ottó Intézet - 2015.09.23. 09.00-13.00Konferencia Központ, Konferencia terem

A Herman Ottó Intézet a rendezvény első napján Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban címmel rendezi meg konferenciáját, amelynek keretében az intézet jelenleg is futó gazdaságfejlesztési projektje kerül bemutatásra.
A "Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban" elnevezésű program több tárca együttműködésében, nemzeti költségvetési forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Herman Ottó Intézet koordinálásában valósul meg.
A program legfőbb célja, hogy a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településein legalább 25 gazdaságfejlesztési célú, kisléptékű fejlesztés valósuljon meg helyi szereplők (mikro- és kisvállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek, szövetkezetek) kezdeményezésére, amelyek illeszkednek a 2014-2020-as Európai Uniós fejlesztési időszak operatív programjainak céljaihoz és „jó gyakorlatként" országosan mintául szolgálhatnak a helyi gazdasági szereplők számára.

Jelentkezés a Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban konferenciára >>>

A „Magyar Bor és Pezsgő és Bor Napja" záróeseménye - 2015.09.26. 16.00-18.00, HUNGEXPO B pavilon

Az idei évben első alkalommal, 2015. június 27- én hagyományteremtő céllal rendezték meg országszerte a Magyar Bor és Pezsgő Napját. Az esemény Magyarország 22 borvidékén egy időben zajlott. Ennek a napnak kiemelt eseménye volt az immár ötödik alkalommal megrendezett Koccintás verseny. Az évfordulón a szervezők a verseny mellett az egy időben koccintók számának nemzeti rekordját is fel kívánták állítani. Célként tűzték ki, hogy minél több ember koccintson országszerte a Magyar Bor és Pezsgő Napján.
A Magyar Bor és Pezsgő Napja szakmai partnerei Földművelésügyi Minisztérium mellett a Magyar Turizmus Zrt, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége, és az Ihatóbb Magyarországért.
Az OMÉK-n a Magyar Bor és Pezsgő Napjának záróeseményére kerül sor, ahol nem csak azt tudhatjuk meg, hogy hányan koccintottak egyszerre, egy időben, hanem azt is, hogy idén ki lett az Ország Legkedveltebb Borvidéki Települése. A szervezők a jövő évi Magyar Bor és Pezsgő Napjának témáját is kihirdetik az eseményen.

Jelentkezés A „Magyar Bor és Pezsgő és Bor Napja" záróeseményére >>>

Közösségi Agrármarketing Kódex aláírása, EU Agrárpromóciós tájékoztató - 2015.09.24. 10.00-13.00, HUNGEXPO Kerámia terem

Az európai unió belső piacon és harmadik országokban megvalósított, mezőgazdasági termékekre vonatkozó promóciós intézkedésekről szóló rendelete új lehetőséget teremt a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások számára. Az előadás célja a rendeletben található - korábbi rendszereknél jelentősen kedvezőbb - promóciós lehetőségek illetve a pályázáshoz szükséges feltételek és végrehajtási részletek átfogó bemutatása. Az előadás keretében alkalom nyílik a felvetődő kérdések részletes megválaszolására, illetve az eddigi tapasztalatok, legjobb gyakorlat megosztására is.
A Közösségi Agrármarketing Kódex: a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a közösségi agrármarketing területén érintett szervezetekkel együttműködve kíván hatékony marketingkommunikációs tevékenységet folytatni. Célunk a hazai termékek és vállalkozások népszerűsítésével Magyarország gazdasági sikerének előmozdítása. Az ágazat szereplőivel való együttműködést kívántuk elmélyíteni egy olyan Közösségi Agrármarketing Kódex létrehozásával – bevonva valamennyi érintett állami és piaci szereplőt és szervezetet –, amely első ízben fogalmazza meg a különféle szereplők közös érdek-minimumát a közösségi agrármarketingre vonatkozóan. Februári konferenciával kezdődött féléves konzultációsorozat eredményeképpen született meg a Kódex, amely, s amelynek aláírói e konferencia keretében mutatkoznak be.

Jelentkezés a Közösségi Agrármarketing Kódex aláírása, EU Agrárpromóciós tájékoztatóra >>>

Erdészeti szakmai konferencia - 2015.09.24. 14.00-18.00, Konferencia Központ, Kék terem

"Az erdők közjóléti fejlesztési lehetőségei" előadás: A 2020-ig tartó időszakban az agrártámogatások növekednek az előző ciklushoz viszonyítva. A Vidékfejlesztési Program (VP) megvalósítására 2020-ig több mint 1250 milliárd forint forrás áll rendelkezésre. Az előadáson hallhatnak arról is az érdeklődők, hogy immáron lehetőség lesz a beruházási jellegű pályázatok megvalósításához előleg igénylésére. Ezzel azokat is segíteni tudják, akik hitelképesség és kezdőtőke hiányában nem tudtak pályázni a korábbi időszakban.
"Állami erdők az emberért előadás": Az előadás rövid történeti áttekintést ad a közjóléti erdőgazdálkodás kialakulásáról, a Pilisi Parkerdő Zrt. tevékenységéről és az elmúlt években elvégzett látványos fejlesztésekről, a jövőbeli tervekről. Az előadásban összefoglalják az állami erdészeti társaságok közjóléti funkcióival kapcsolatos eddigi beruházásait és kitérnek a jövőbeli fejlesztési elképzelésekre is.
"Az állami vadhúsfeldolgozás és forgalmazás jövőképe előadás": Az állami erdőgazdaságokkal szemben komoly elvárásként jelent meg az elmúlt évtől kezdődően a magyarországi vadhúspiac fellendítése. Az előadás elemzi e célok elérésének lehetséges eszközeit. Górcső alá veszi a magyar lőtt vad árualap, egy új termékpaletta kialakítása és a hazai vadhús forgalmazás növelésének lehetőségét az  Erdei Delikátesz üzlethálózaton keresztül.
"A magyar magán erdőgazdálkodás közjóléti szerepe és a megvalósult fejlesztések előadás": A 2 millió hektár magyar erdő 43 %-a van magánkézben. A magánerdők turisztikai, rekreációs szerepe és jelentősége nem elhanyagolható és napjainkban mindinkább növekszik. Ez megmutatkozik az olyan közjóléti szolgáltatásokban és fejlesztésekben, mint a magánerdős erdei iskolák, tanösvények, erdei kilátók és pihenőhelyek kialakítása, karbantartása és üzemeltetése. Az előadás ezek minél szélesebb körű bemutatására törekszik.

Jelentkezés az Erdészeti szakmai konferenciára >>>

Tejágazati konferencia - 2015.09.24. 14.00-18.00, HUNGEXPO Kerámia terem

Az Európai Unióban 2015. március 31-el megszűnt a termelés korlátozására bevezetett tejkvóta-rendszer. A rendszer az utóbbi években már csak kevés tagállamban jelentett valódi termelési korlátozást, Magyarország jellemzően 20-25%-kal, az EU egészében pedig 5% körüli mértékben maradt el a meghatározott kvótaszinttől. A konferencia célja a tejkvóta-rendszer kivezetését követő első tapasztalatok, valamint a tejpiac jövőjével kapcsolatos elképzelések megosztása.

Jelentkezés a Tejágazati konferencia konferenciára >>>

Baromfi Állategészségügyi konferencia: A baromfi- egészségügy aktuális helyzete Magyarországon és a környező országokban - 2015.09.24. 09.00-13.00, Konferencia központ, Konferencia terem

A konferenciára azokat várjuk, akiket tájékozódni szeretnének Magyarország és a környező országok aktuális baromfi-egészségügyi helyzetéről, problémáiról, továbbá a baromfi ágazat jelenéről és jövőjéről, és az együttműködés lehetőségeiről.

Jelentkezés a Baromfi Állategészségügyi konferenciára >>>

Sertés Ágazati Konferencia, Sertéstenyésztők és sertéstartók konferenciája és MÁÁT Állatvédelmi Konferencia - 2015.09.25. 09.00-14.00, Konferencia Központ, Konferencia terem

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság társszervezésében tisztelettel várja Önöket a sertéstenyésztők és sertéstartók konferenciájára. Az érdeklődők a konferencia keretein belül a sertéságazat szervezeti megújulása és tenyészállatok egyedi jelölése témában, továbbá az állatjólléti kihívások, gyakorlati megvalósítások témaköreiben hallgathatnak meg előadásokat.

Jelentkezés a Sertés Ágazati Konferencia, Sertéstenyésztők és sertéstartók konferenciája és MÁÁT Állatvédelmi Konferenciára >>>

MKIK, Magyar Kézműves Remek Díjátadó - 2015.09.23. 14.00-18.00, Konferencia Központ, Konferencia terem

Jelentkezés az MKIK, Magyar Kézműves Remek Díjátadóra >>>

MVH: Szakmai Fórum - 2015.09.24. 09.00-11.00, Konferencia Központ, Kék terem

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szakmai tájékoztatója az agráriumot érintő aktuális kérdésekről. Az érdeklődők többek között tájékoztatást kapnak a 2015-ös egységes kérelem kitöltési és ellenőrzési tapasztalatairól valamint szó lesz a helyszíni ellenőrzések sajátosságairól is.

Jelentkezés az MVH: Szakmai Fórumra >>>

Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT)Hatékonyság, eredményesség és profitabilitás javítása a szakmaközi szervezet eszközeivel - 2015.09.26. 10.00-13.00, Konferencia Központ, Zöld terem

A konferencián neves előadók mutatják be, hogyan növelhető a hazai sertés és húsmarha termékpályán működő piaci szereplők hatékonysága, jövedelmezősége az együttműködés erősítésével. Milyen jogosítványok, eszközök és lehetőségek állnak rendelkezésére a hazai piaci szereplőknek a szakmaközi együttműködés keretében.  

Jelentkezés a Hatékonyság, eredményesség és profitabilitás javítása a szakmaközi szervezet eszközeivel konferenciára >>>

OTP Bank Országos Agrár Konferencia - 2015. szeptember 24. (csütörtök) 10.00-16.10 - Hungexpo K-IV pavilon

Az OTP Bank elkötelezett támogatója a magyar agráriumnak. Az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) alatt hitelintézetünk országos agrárszakmai konferenciát szervez. Az eseményen a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői, valamint vállalatvezetők adnak tájékoztatást egyebek között az új európai uniós ciklus fontosabb pályázati lehetőségeiről, a zöld energia és az agrárgazdaság  aktuális kérdéseiről. A konferencia kiemelten foglalkozik még a zöldség és gyümölcstermelés és –feldolgozás területével is.

Előzetes regisztráció nem szükséges, szeretettel  várjuk  konferenciánkon. 

Nyúltenyésztők konferenciája - 2015. szeptember 25. 10.00-13.00 - Hungexpo, Konferencia Központ, Zölt terem

Nyúl Szakmaközi Szervet és Terméktanács a 77. OMÉK rendezvényein belül "Nyúltenyésztők konferenciája" címmel előadássorozatot tart, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a nyúlágazat jelenlegi helyzetével, az ágazat támogatottsági lehetőségeivel, valamint előadást hallhattak a nyúltenyésztés és kutatásainak legújabb eredményeiről. A programot állófogadás - nyúlételek kóstolója zárja.
Minden érdeklődő nyúltenyésztőt szeretettel várunk.

Jelentkezés a Nyúltenyésztők konferenciája >>>