Iskolák jelentkezése a kiállításra

Fontos célközönség számunkra a fiatalság, szeretnénk megszólítani az általános és középiskolák diákjait, hogy élményszerűen megismerhessék a vidék, az agráriumból élők mindennapjait.

Ezen az öt napon a diákok is bejárhatják szimbolikusan Magyarországot és a határon túli területeket. A Dunát jelképező központi passzázs mentén valódi elhelyezkedésüknek megfelelően kapnak majd helyet Magyarország turisztikai régiói, tájegységei. Bemutatkozik a magyar agrárgazdaság és agrárkultúraMinden régió standjánál helyi termelők, családi gazdálkodók, mezőgazdasági vállalkozók és termékeik „piacát" találják majd. Az előző évektől eltérően idén vásárolni is lehet.

Miért érdemes az iskolai csoportoknak ellátogatniuk a rendezvényre?

  • A régiós színpadokon a térségek hagyományos táncai, dalai, jellegzetes népviseletei és mesterségei elevenednek meg
  • A gyerekek számtalan kreatív és szórakoztató programon, népi játszótéren, kézműves foglalkozáson vehetnek részt
  • Megismerhetik a magyar vidék mindennapjait, az őshonos állatokat, növényeket, akár kihelyezett biológia óra keretében is
  • A kiállítás élményszerűen vezeti rá a diákokat arra, hogy miért éri meg helyi terméket fogyasztani, így komoly szemléletformáló szerepe lehet

Az iskolai csoportok részére ingyenes belépőt biztosítunk és 10 fő felett a kísérő tanár is díjmentesen nézheti meg a vásárt.

Sok szeretettel várjuk az iskolák jelentkezését is az OMÉK-ra!

További információ: 
Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság
Telefon: 450-8818, Fax: 450-8809, E-mail:omek@itthon.hu

Ingyenes belépőt e-mailben küldünk az alábbi regisztrációs lapot kitöltő csoportoknak.