Általános információk

Az OMÉK 2015 elsődleges célja, hogy a fejlett, hatékony, környezettudatos kis- és középbirtokokra, családi gazdaságokra, őstermelőkre épülő mezőgazdaságot, annak érékeit, eredményeit megismertesse a nagyközönséggel. Az OMÉK 2015 célja továbbá, hogy az élelmiszer fogyasztókat tájékoztassa arról, hogy a hazai termékek fogyasztása magas minőséget és nagyfokú élelmiszerbiztonságot garantál számukra.

A idei évben a Magyar Turizmus Zrt. az OMÉK hagyományainak és küldetésének tiszteletben tartása mellet a fenti célokat jelentős, és az alapokat is érintő koncepcióváltás segítségével kívánja hatékonyabb módon megvalósítani. A modernizálás igénye az OMÉK 2015 minden lényeges elemében – területhasználat, vizuális megjelenés, programok, kommunikáció– megjelenik majd.

A Magyar Turizmus Zrt. modernizáló koncepciója szerint az OMÉK 2015 a szakmai alapokat megőrizve, dinamikusan nyit a nagyközönség felé, programokkal és élményekkel téve vonzóvá a lehető legszélesebb rétegek számára. Az OMÉK 2015 öt napja alatt a látogatók hiteles élményeket szerezve járhatják be a Hungexpo területén megjelenő Magyarországot. A kirándulás során megismerhetik ízeit, termékeit, kultúráját, értékeit, és valamennyi tájegységre vonatkozó különlegességeit.

Kiemelt cél: helyi termékek piacra jutása

Vendég: Kárpát-medence (határon túli magyar területek)

A kiállítási katalógus letölthető az alábbi linkre kattintva:

Kiállítási katalógus (40 MB, pdf)